Majonez kętrzyński stołowy
Majonez kętrzyński o smaku czosnkowy
Musztarda kętrzyńska krzepka
Majonez kętrzyński stołowy
Informacje od producenta:
Majonez stołowy kętrzyński produkowany jest na bazie oleju rzepakowego z uszlachetnionych odmian, żółtka w proszku, uzdatnionej wody i bukietu przypraw. Majonez posiada jednolitą gładką konsystencję o jasnokremowej barwie. Zapach charakterystyczny dla majonezu. Smak lekko kwaskowaty właściwy dla użytych przypraw. Majonez kętrzyński jest doskonałym dodatkiem do sałatek, jaj i wędlin, może stanowić również cenny zamiennik masła i margaryny w przygotowaniu kanapek. Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.Moja opinia:
Majonez kętrzyński stołowy podbił moje serce :) w mojej rodzinie używamy odkąd pamiętam jednego majonezu a wszystkie inne omijamy łukiem. Bałam się trochę jak wypadnie Majonez kętrzyński i miło się zdziwiłam bo smakiem niewiele odbiega od naszego ulubionego majonezu. Idealny do kanapek, jako dodatek do sałatek.
Ja użyłam go do jajek z majonezem
Majonez kętrzyński o smaku czosnkowym
Informacje od producenta:
Wszystkich konsumentów poszukujących nowych wrażeń smakowych, a przede wszystkim „fanów” Majonezu stołowego kętrzyńskiego, zainteresują z pewnością, stworzone na jego bazie, Majonezy smakowe. To niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych (czosnkowego) i (chrzanowego), w połączeniu z kompozycją przypraw sprawi, że jaja, wędliny, czy potrawy z grilla nabiorą nowego wykwintnego i niepowtarzalnego smaku.
Moja opinia:
Majonez "poszedł" dalej w świat, w ogóle nie moje klimaty nie przepadam ogólnie za czosnkiem. Jednak moja mama i jej znajoma bardzo lubią wszelakiego rodzaju rzeczy o smaku czosnkowym. Obie były bardzo zadowolone ze smaku majonezu. Majonez miał delikatny i naturalny posmak czosnku i świetnie komponował się z wędliną na kanapce. Podsumowując produkt dla koneserów i "lubisiów" czosnkowych.
Musztarda kętrzyńska krzepka
Informacje od producenta:
Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych.Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
Moja opinia:
Musztarda całkiem smaczna, oboje z mężem gustujemy w ostrych musztardach. Ja osobiście wolę lekko ostre musztardy i ta wpada w moje gusta. Nie jest ani za ostra ani za lekka dla mnie jest w sam raz, dla mojego męża ciut za słaba ale on lubi jak go pali w gębie :). Musztarda jest świetnym dodatkiem do kiełbas, kanapek. Polecam osoba które lubią ostro ale nie za bardzo.
mniam, pewnie bylo pyszne :)
OdpowiedzUsuńMiałam kiedyś ten majonez, całkiem dobry.
OdpowiedzUsuń