4 sie 2013

Mamma Mia! w kuchni

Ostatnio od firmy Kupiec dostałam 3 makarony Mama Mia muszelki, kokardki i spaghetti. Wejdą one  w niedługim czasie wejdą do sprzedaży.


Makarony Mamma Mia produkowane są ze 100% pszenicy durum. Jest to specyficzna forma pszenicy, wyselekcjonowana spośród innych pszenic. Produkty na bazie durum są dla naszego organizmu korzystniejsze, zarówno pod względem odżywczym, jak i dietetycznym.
 


Michasia jak zobaczyła, że jest spaghetti to od razu stwierdziła, że chce jeść a mama jak to mama dziecku nie odmawia.
Więc spaghetti i kokardki było na 2 sposoby:
z sosem bolońskim i smażoną piersią z kurczaka



z sosem meksykańskim i smażoną piersią z kurczaka




Kokardki również na słodko z białym serem i czarnymi jagodami 


Duży plus za to, że po ugotowaniu nie sklejają się. Mimo, że po ugotowaniu spędziły trochę czasu we wodzie i zostały powtórnie podgotowane nie zrobiła się z nich ciapa i doskonale zachowały swój kształ i smak. Czekam na pojawienie się ich w sklepach i cenę :)

14 komentarzy: